Fungerande telefon, fler tv-kanaler och snabbare bredband?

Dessa frågor är det många som funderar på just nu. Torsdagen den 23/2 kl 19.00 i  Alboga Gamla Skola kan du utreda alla dina frågor i detta ämne.                         Od-Alboga Fiberförening finns då där tillsammans med expertis från Bynet.
Nu ligger Nossan fiber och Mjäldrunga Fiber i startgroparna för att börja plöja ner fiber i backen. Troligen kommer de igång till hösten med detta arbete.

Oftast pratas det om ”Bredband” men om vi skulle få ner dessa fiber i backen och dragit fram detta till våra hus kommer vi inte bara få bredband.
Idag händer allt för ofta att åskan slår ner i våra telefonledningar. Detta kommer att försvinna när vi är uppkopplade med fibernätverk. Telefonen kommer att kopplas via fiber. Dagens tv utbud med tv 1,2,4,6 24 och barnkanalen som i dag är fritt finns självklart kvar i luften även om det finns fiber kopplat till husen. Men vi kommer att kunna få mycket mer kanaler och bättre kvalitet när vi ser på tv via fiber. Se exempel nedan vad som ingår i   Telia Digital-tv, lagom paketet.

Men vi får inte glömma att vi även får ett otroligt snabbt bredband 100 mb! Jag testade ett sådant bredband hemma hos min 98-åriga far i Nässjö det var otroligt. Han hade det i sin seniorlägenhet. Snacka om att jag är avundsjuk. Var tvungen att kolla med Bredbandskollen 85 mb ner och 23 mb upp, aldrig varit med om något så snabb uppkoppling i mitt liv tidigare.

Vänner grannar har ni frågor kring detta kom till Alboga gamla Skola den 23/2 kl 19.00.  Och det bästa av allt kassören finns på plats du kan ansöka om medlemskap där ta med dig 200:- till medlemsavgiften. När du sedan har blivit medlem kommer du automatiskt få all information om hur arbetet går vidare med att skapa vårt fantastiska Fiber nätverk.

Jerry Stridh.

Välkomna

Önskar styrelsen i Od-Alboga Fiber ek.för.


Kanske dessa inlägg intresserar dig också:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *