Calendar

maj
11
lör
Cykelfest i Od & Alboga
maj 11 kl. 14:00 – 23:30

Den 11 maj är det dags igen, matstafett/cykelfest i Od & Alboga. Nu ska ni helst anmäla er själva vilket ni gör via webben genom att klicka på länken ovan ” Anmäl dig här”. Därefter betalar ni in anmälningsavgiften som är på 100:-/par till Od-Alboga Byalag BG-nr 480-6295 eller Swish nummer : 123 161 03 77. Viktigt att ni skriver ert namn och adress samt ”Cykelfest” PS. Alla typer av fordon är ok att använda bil, båt, inlines eller cykel DS.

Lördagen den 11 maj 2019

Matstafett/cykelfest huvudsakliga syfte är att ha trevligt. Man träffas hemma hos varandra. Man får till uppgift att tillreda en förrätt, huvudrätt eller efterrätt. 4 gäster kommer sedan hem till er, samt ni kommer att besöka 2 andra hem i Od eller Alboga under denna dag. När ni anmält er och samtidigt betalat in anmälningsavgiften, kommer ni att få Information där det meddelas vilken rätt av de tre (förrätt, huvudrätt eller efterrätt) som enligt lottning tillfallit er. Ni ska tillreda denna rätt samt bjuda på valfri dryck. Tänk på att göra något som är lätt att förbereda så att du med endast 15 min försprång till dina gäster hinner hem och sedan ta emot dessa! Det skall alltså inte vara några mästerverk i den högre kokkonsten utan hellre enkelt och gott så att ni har tid att umgås med era gäster. Har du problem med allergi informera om detta vid anmälan.

Vi möts vid Sockengården.

Alla festdeltagare samlas vid Sockengården i Od kl 14.00 för uppstart och lite gemensam information. Här och då kommer ni att få information om vilket värdpar ni ska bege er till för att avnjuta en förrätt. Sedan kommer det ut information till era mobiltelefoner vart ni ska åka efter förrätten samt efter huvudrätten. Dessa tider gäller för dagen: Förrätt ska serveras kl 14.45. Huvudrätt kl 16.30. Efterrätt kl 19.00. När ni är färdiga med efterrätten är ni välkomna till Skyttepaviljongen i Od kl 20.30 där vi i år har lite samvaro och eftersnack. Ni måste anmäla er senast 28/4. Info om vilka rätter ni ska tillaga får ni senast den 5/5. Har ni frågor kontakta Lisbeth 070-602 81 24 eller e-post kassor@od-Alboga.se

jul
24
ons
Musik i Sommarkväll i Ods kyrka @ ods kyrka
jul 24 kl. 19:00 – 20:00
Awilas består av sångerskan och röstkonstnären Anki Ebonsdotter samt dragspelaren Larisa Ljungkrona-Mönttinen. Duon har sedan 2012 arbetat fram ett personligt sound, i mötet mellan folkmusikaliska influenser och fri improvisation. Musiken kännetecknas av lekfullhet, stark närvaro och tätt samspel i ett utforskande och poetiskt landskap. Förutom röster och dragspel används gitarr, klockspel, loopar, kalimba och slagverk. Awilas skapar med små medel en stor ljudbild och en egen värld för sin publik.
De tilldelades priset för “Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan i Helsingborg 2017 med motiveringen:

“Folkmusik är tradition och tradition är utveckling, förändring. Att hitta nya stickspår längs gamla stigar gör folkmusiken levande. Här möts tradition och nytänkande alldeles särskilt starkt, här är en vinnare som med intrikat samspel och nyfikna sinnen ser bortom gärsgårdarna och bjuder in oss till nya upplevelser.”

jul
31
ons
Vardagskväll i Ods kyrka
jul 31 kl. 19:00 – 20:00

Vardagskväll i kyrkan
med Lady Luck
Onsdagen den 31 juli kl 19.00

aug
3
lör
Sandskendagen i Od
aug 3 kl. 11:00 – 23:45

Första lördagen i Augusti månad varje år fira vi Sandskendagen vid badplatsen i sjön Sandsken. Denna dag innehåller Sandskenkampen samt Sandskenfesten på kvällen.

Sandsken dagen innehåller Sandskenkampen och Sandskenfesten. Detta sker vid badplatsen i sjön Sandsken Od.
Sandskenkampen börjar kl 11.00 och är slut ca kl 14.00.
Vill ni vara med med ett lag så måste ni anmäla ert lag innan den 25/7-2019
Normalt brukar vi tända grillar som alla kan grilla på, men som det ser ut idag är det troligen grillförbud, tänk på detta och ta med mat som inte behöver grillas. Vi kommer även att sälja kokt korv om så önskas. Lotteri, Chokladhjul, pilkastning samt möjlighet till att dansa på lövad dansbana till levande musik.
Länk till en film från Sandskenkampen 2009

Kostnad per lag i Sandskenkampen är 300:-/lag som inbetalas vid ankomst. Då ingår dricka och kokt korv.
Lagom antal per lag är 6-8 personer

Sandskenkampen mellan kl 11.00 – 14.00
Alla är välkomna kl 18.00 då öppnar festplatsen.
Godisregn.

jan
25
lör
”Cash” en musikgudstjänst 🎶 i Alboga Kyrka @ Alboga Kyrka
jan 25 kl. 18:00 – 19:30

”Cash” en musikgudstjänst 🎶
Få artister har haft samma betydelse som Johnny Cash. Sprungen ur fattigdom och gospel skapade han ett avtryck i den amerikanska historien. Vi får följa hans liv och musik i en gudstjänst.

Vi går följa Johnny Cash liv från födelse till graven i en musikgudstjänst. Musiken och tron som formade honom. Den enorma framgången men också det stora personliga mörkret med drogerna, omvändelsen och den starka Gudstron. Men också att få leva med sår, missbruk och misslyckande. Sånger kombineras med berättelser ur hans liv och reflektioner om hans sånger. På skärmen kan man följa med i texterna och se bilder från hans liv.

Inget inträde men vi tar in kollekt till behövande!

Några av sångerna som är med:
Folsom Prison Blues
Five Feet High And Risin
Cry, Cry, Cry
God´s Gonna Cut You Down
Hurt
San Quentin
Sunday Morning Coming Down

Medverkande:
Playing Prayers
”Andreas Thalenius, präst
Michael Ardenheim, musiker
Gugge Hultman, musiker
Olof Andersson, musik

mar
5
tor
Årsmöte Ods Sockengård ekonomiska förening
mar 5 kl. 19:00 – 21:00

Vi inleder med sedvanliga Årsmöteförhandlingar (alla val är förberedda)
Därefter bjuder ”Tjejerna i Sockengåden” på fika
Till sist visar Hans Ivansson, Herrljunga , sin film där Curt Jonsson guidar i sina fina vagnsamlingar.

mar
12
tor
Årsmöte Od-Alboga Byalag
mar 12 kl. 19:00 – 21:00

Kallelse till Od-Alboga Byalags Årsmöte 2020
Obs glöm inte att betala medlemsavgiften!
När:Torsdag 12marskl 19.00
Var:Sockengården i Od
Program: Frågesport med(Kahoot)svarar med mobiltelefonen

apr
2
tor
Årsstämma med Od-Alboga Fiber ek. för.
apr 2 kl. 19:00 – 20:00

Årsstämma med Od-Alboga fiber ek. för.

Var: Sockengården i Od
När: Torsdagen den 2/4 kl 19.00
Samtliga medlemmar är välkomna

aug
1
lör
Sandskendagen
aug 1 kl. 11:00 – 23:45

Inställt 2020 på grund av Corona virus Covid-19

 

mar
30
tis
Årsmötet Od-Alboga Byalag @ På Internet via ZOOM
mar 30 kl. 19:00 – 20:00

Vill ni deltaga på årsmötet via dator, mobiltelefon eller padda anmäler ni detta genom att maila till ordforande@od-alboga.se senast den 26/3-2021 så får ni information om hur ni ansluter er till mötet.