Turism

Turism
I kyrkbyn Od finns en egen turistinformation inrymd i Crea Diem Bokcafé där man kan få information om både lokala och regionala besöksmål. Bland de lokala finner kulturturisten en kulturhistorisk bygd med medeltida kyrkor, ett flertal järnålders-gravfält, domarringar och även bronsåldershögar. Här finns gamla torp och gårdar dokumenterade i bokform samt identifierade och uppskyltade ute i markerna.
Upplevelseturism erbjuds i form av gallerier, gårds-, inrednings- och antikvitets-butiker, bokhandel och caféer. Lämpligt område för cykelturism med ett antal natursköna leder i området i och runt Od-Alboga. Möjlighet att hyra cyklar vid Bokcaféet. De fiskeintresserade kan lösa fiskekort och pröva sin lycka i Sämsjön eller Sandsken.
Sandskendagen
Varje år den första lördagen i augusti har vi en av våra trevliga aktiviteter ”Sandskendagen”. Dagen börjar med en ”Sandskenkamp” och under kvällen tänds grillar upp vid badplatsen samt vi dansar till levande musik på en lövad dansbana.

Turistboende
Turistboendet utgörs av privata stugor som hyrs ut veckovis både till svenska och utländska turister. I utbudet ingår även ”bo på lantgård”.

Vandra och cykla i Herrljunga kommun
Här finner ni en länk till karta på flera vandrings- cykelleder samt boende i närheten av dessa leder. Vandra-Cykla-Boende